Snelle scootmobiel

Voor de bestuurder van een snelle scootmobiel

Met een snelle scootmobiel 20 km per uur rijdenSnelle scootmobiel

Bent u aan het oriënteren hoe u een snelle scootmobiel kunt rijden? Of wist u al dat u dat kunt realiseren door uw huidige scootmobiel in te ruilen voor een sneller model? Dan bent u nu wellicht aangekomen op een punt, waarbij gekeken kan worden of een scootmobiel 20 km per uur kan halen.

Er zijn verschillende soorten scootmobielen met verschillende maximale snelheden. De hoogste maximale snelheid, die de scootmobiel onder gewone omstandigheden haalt is 18 km per uur. Met een scootmobiel 20 km per uur rijden, zal enkel mogelijk zijn wanneer u bijvoorbeeld een helling afrijdt of de wind mee heeft.

Let op: kijk bij aanschaf niet enkel naar de snelheid waar bedrijven mee adverteren maar ook naar het vermogen van de motor en de grootte van de accu’s. In sommige gevallen wordt er geadverteerd met een hogere snelheid dan dat de scootmobiel daadwerkelijk kan halen.

Scootmobiel rijden met een hogere snelheid

Wanneer u een hogere snelheid wilt rijden met een scootmobiel wordt de stabiliteit ineens een stuk belangrijker. De 3-wiel scootmobiel ligt met zijn 3 wielen niet stabiel genoeg op de weg er risicoloos mee te rijden. Het voordeel daarentegen is dat de draaicirkel erg kort is. U kunt de scootmobiel dus gemakkelijk in kleine ruimtes manoeuvreren. De 4-wiel scootmobiel ligt een stuk stabieler, maar nog steeds blijft het risico aanwezig te kantelen wanneer u sneller rijdt. De 5-wiel scootmobiel is een nieuw model. Door de slimme Quintell-technologie, oftewel het 5e wiel, is het onmogelijk om te vallen. Ook niet wanneer u een snelle scootmobiel rijdt, waarmee u tot 20 km per uur kunt halen.

Afstanden rijden met een snelle scootmobiel

De scootmobiel maakt het mogelijk comfortabel op pad te gaan. Is het lekker weer en wilt u even een blokje om? Met de Compact en Air scootmobiel rijdt u afstanden tot 16 km. De Classic scootmobiel rijdt tot 37 km. De Flyte scootmobiel rijdt tot 54 km.

Enthousiast geraakt door de mobiliteitsmogelijkheden van een scootmobiel? Van plan gelijk gebruik te maken van een snelle scootmobiel en lange afstanden maken? Met de Plus scootmobiel rijdt u afstanden tot 48 km. De Vitess scootmobiel rijdt tot 50 km en de Toura geeft u de mogelijkheid ritten tot 88 km te maken.

Een goede zithouding, die u niet uitput tijdens lange ritten, is wel zo prettig. De stoel van een scootmobiel met 5 wielen is ergonomisch verantwoord. De lengte van de veerpoten bepalen hoe prettig u de vering van de scootmobiel ervaart. Het stuur is ergonomisch verstelbaar. In combinaties met verstelbare voetsteunen kan het uw zithouding aanzienlijk verbeteren. Verstelbare armleuningen en een verstelbare rug- en hoofdsteun zorgen voor een betere bloeddoorstroming en rijplezier.

De betere scootmobiel biedt tweehandige vinger/duim gashendelbediening; ideaal voor mensen die kampen met spier- of verlammingsproblemen. Daarnaast geeft een hogere actieradius u uiteraard het comfort niet om de haverklap uw scootmobiel te hoeven opladen.

Kijk op: Quingo scootmobiel modellen voor een overzicht van de specificaties van de scootmobiel met 5 wielen.

Veilig op pad met uw scootmobiel

Bij hoge snelheid is de stabiliteit van de snelle scootmobiel extreem belangrijk. Bij een lage snelheid is het juist ideaal dat u een korte draaicirkel kunt maken. Dit zorgt ervoor dat u met een prettige en comfortabele wendbaarheid kunt rijden. De scootmobielen van Quingo zijn de enige die deze voordelen beide bezitten, omdat de scootmobiel uitgerust is met 5 wielen. De Quingo is uitvoerig getest op veiligheid bij het rijden over stoepjes en door scherpe bochten. De Quingo is niet om te krijgen en kwam daardoor als beste uit de veiligheidstest. Voor gebruik binnenshuis is de snelle scootmobiel voorzien van een snelheidsbegrenzer.

Wilt u graag een scootmobieladviseur persoonlijk spreken? Klik dan op: Quingo scootmobiel contact.