Afmetingen scootmobiel

De afmetingen van een scootmobiel zijn belangrijk

Scootmobiel afmetingen zijn van belang bij scootmobiel opvoeren

Indien u uw scootmobiel wilt opvoeren is het van belang dat er grotere accu’s in uw scootmobiel geplaatst kunnen worden. Hiervoor zijn de scootmobiel afmetingen van belang. In de meeste gevallen is het helaas niet mogelijk grotere accu’s te plaatsen omdat onder de kappen beperkte ruimte is. Om zeker te weten of het voor uw scootmobiel mogelijk is grotere accu’s te plaatsen kunt u het beste contact opnemen met een scootmobiel specialist.

Comfortabel scootmobiel rijden

Het is belangrijk te letten op de afmetingen. Bij het maken van een keuze is bijvoorbeeld de breedte van de scootmobiel van belang. Houd hier rekening mee wanneer u de scootmobiel wilt stallen in een kleine ruimte. Denk ook aan de breedte van de deuropeningen in uw huis en schuur. Daarnaast is het handig als u achteruit kunt inparkeren. Het maakt het uitrijden de volgende keer een stuk gemakkelijker. In het verkeer is het uiteraard ook van belang de breedte van uw scootmobiel te kennen, zodat u veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Scootmobielen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Hieronder worden de verschillende scootmobielen uitgelicht, waarbij specifiek gelet is op de afmetingen van de scootmobiel. Zowel de breedte van de scootmobiel, als de zithoogte worden behandeld.

Spreekt u liever persoonlijk met een scootmobieladviseur? Kijk voor meer informatie op de website van: Quingo scootmobielen.

Wat zijn de afmetingen van de Quingo 5-wiel scootmobiel modellen?

wat kost een scootmobielAfmetingen scootmobiel Compact

Zoals de naam al zegt, zijn de afmetingen van de scootmobiel Compact minimaal. Deze is daarom perfect voor gebruik in kleine ruimtes.

Afmetingen scootmobiel Compact:
Breedte scootmobiel Compact: 54 cm.
Zithoogte scootmobiel Compact: 49 – 54 cm.

Afmetingen scootmobiel AirAfmetingen scootmobiel

Zoekt u een scootmobiel met iets meer draagvermogen, een comfortabele stoel en meer verstelmogelijkheden? De scootmobiel Air biedt u de mogelijkheid de zithouding en voetsteunen te verstellen.

Afmetingen scootmobiel Air:
Breedte scootmobiel Air: 56 cm.
Zithoogte scootmobiel Air: 52 – 57 cm.

Scootmobiel rijdenAfmetingen scootmobiel Classic

Voor het klassieke model scootmobiel komt u uit bij de scootmobiel Classic. Deze heeft meer draagvermogen en een sterkere motor. De draaicirkel blijft kort. De afmetingen van deze scootmobiel zijn ideaal als u graag wat hoger in de scootmobiel zit.

Afmetingen scootmobiel Classic:
Breedte scootmobiel Classic: 64 cm.
Zithoogte scootmobiel Classic: 60 – 70 cm.

Afmetingen scootmobiel Plus

Voor meer comfort komt u uit bij de scootmobiel Plus. De scootmobiel is voorzien van een comfort plus stoel met een hoge rugsteun en veiligheidsgordel.

Afmetingen scootmobiel Plus:
Breedte scootmobiel Plus: 64 cm.
Zithoogte scootmobiel Plus: 60 – 70 cm.

scootmobiel motorAfmetingen scootmobiel Vitess

De Vitess heeft veel extra’s. De afmetingen van deze scootmobiel zijn vergelijkbaar met de twee voorgaande besproken modellen. De breedte van deze scootmobiel is zelfs iets minder, waardoor de Vitess gemakkelijker in gebruik is in kleine ruimtes.

Afmetingen scootmobiel Vitess:
Breedte scootmobiel Vitess: 62,5 cm.
Zithoogte scootmobiel Vitess: 60 – 70 cm.

Afmetingen scootmobiel Tourasnelle scootmobiel

De ultieme scootmobiel voor lange afstanden is de scootmobiel Toura. Dit model heeft krachtige accu’s voor extra lange ritten. De afmetingen van de scootmobiel Toura zorgen ervoor dat u een prettig overzicht hebt op de weg, omdat u hoger zit.

Afmetingen scootmobiel Toura:
Breedte scootmobiel Toura: 66 cm.
Zithoogte scootmobiel Toura: 67 – 75 cm.

scootmobielAfmetingen scootmobiel Flyte

Het nieuwste model van Quingo is de scootmobiel Flyte. De minimale breedte van de scootmobiel geeft u rijgemak in kleine ruimtes. Deze afmetingen van de scootmobiel creëren een voertuig, die u in minder dan 60 seconden in de auto kunt laden. Dit wordt mogelijk gemaakt door het laadstation van de scootmobiel Flyte.

Afmetingen scootmobiel Flyte:
Breedte scootmobiel Flyte: 59 cm.
Zithoogte scootmobiel Flyte: 71 cm.

Hoeveel gewicht kan een scootmobiel dragen?

Iedere type scootmobiel heeft een andere draagkracht. De scootmobielen met een zwaardere motor hebben een hoger draagvermogen. Houd bij het uitzoeken van een scootmobiel rekening met extra gewicht die u wenst mee te nemen. Bent u bijvoorbeeld van plan veel boodschappen mee te nemen? Wilt u uw hond meenemen op de scootmobiel? Hieronder staat voor u uitgelicht hoeveel draagvermogen elk model heeft. Op Quingo scootmobiel modellen vindt u alle specificaties op een rij.

Gewicht scootmobiel Compact

Deze lichtgewicht scootmobiel heeft het laagste draagvermogen. Met een gemiddeld postuur en gewicht kunt u ruimschoots genieten van de scootmobiel Compact.
Gewicht scootmobiel Compact: 101 kg.

Gewicht scootmobiel Air

De scootmobiel Air kan maximaal iets meer dragen dan de scootmobiel Compact. Afhankelijk van uw eigen wensen is de scootmobiel Air een prettige scootmobiel.
Gewicht scootmobiel Air: 136 kg.

Gewicht scootmobiel Classic

Extra gewicht meenemen in uw scootmobiel? Dat kan prima met de scootmobiel Classic.
Gewicht scootmobiel Classic: 159 kg.

Gewicht scootmobiel Plus

Het gewicht dat de scootmobiel Plus maximaal kan dragen is hetzelfde als de scootmobiel Classic. Het verschil is dat u met de scootmobiel Plus harder kunt rijden.
Gewicht scootmobiel Plus: 159 kg.

Gewicht scootmobiel Vitess

De scootmobiel Vitess behoort samen met de scootmobiel Toura tot de scootmobielen met het meeste draagvermogen. Uw kleinkind meenemen op de scootmobiel? Dat kan. De scootmobiel Vitess kan een ruime hoeveelheid gewicht dragen.
Gewicht scootmobiel Vitess: 182 kg.

Gewicht scootmobiel Toura

Met het gewicht dat de scootmobiel Toura kan dragen is het de krachtigste van allemaal. Deze scootmobiel is een prettig model wanneer u bijvoorbeeld van plan bent, naast uzelf, ook uw hond en boodschappen mee te nemen in uw scootmobiel.
Gewicht scootmobiel Toura: 220 kg.

Gewicht scootmobiel Flyte

Deze lichtgewicht is speciaal gemaakt om het laden en lossen van de scootmobiel in de auto gemakkelijk te maken. In minder dan 60 seconden heeft u de scootmobiel Flyte in de achterbak geladen.
Gewicht scootmobiel Toura: 160 kg.