De scootmobiel motor

Het vermogen van de scootmobiel motor

De scootmobiel motor is een belangrijk onderdeel van de scootmobiel. Het is de kern van uw rijgemak. Wanneer u alleen korte ritjes wilt maken op een rustig tempo, biedt de Quingo Compact een elektrische motor van 110 watt en een accuvermogen van 2 x 18Ah. Een Quingo Plus, Vitess, Flyte of Toura met een pittige elektrische motor (>400 watt) zorgt samen met krachtige accu’s (2 x 50 à 100Ah) dat uw scootmobiel niet alleen sneller rijdt, maar ook dat u langere afstanden kunt maken. Alle scootmobiel modellen zijn snel opgeladen en zuinig in het verbruik.

Het draagvermogen van de scootmobiel motor

De vaste scootmobielen zijn zwaarder van gewicht dan de compacte opvouwbare modellen. Hoe zwaarder de scootmobiel en hoe hoger het draagvermogen en de snelheid, des te meer vermogen nodig is. De motoren verschillen van 110, 250, 400 en 650 watt. Het draagvermogen start bij 101 kg en bouwt op naar 136, 159, 160, 182 en 220 kg.

Onderhoud bij beschadiging aan de scootmobiel motor

De scootmobiel motor is betrouwbaar en heeft relatief weinig onderhoud nodig. Het gaat gemakkelijk jaren mee, omdat het een eenvoudig, robuust ontwerp is. Laat een jaarlijkse onderhoudsbeurt doen, omdat u op deze manier hogere kosten kunt voorkomen. Bij een defecte scootmobiel motor zullen in sommige gevallen de koolborstels vervangen moeten worden. Indien uw scootmobiel langzamer gaat rijden zijn in de meeste gevallen niet de scootmobiel motor de oorzaak, maar de accu’s. Laat daarom altijd uw scootmobiel jaarlijks controleren, om financiële teleurstellingen voor te zijn.

De scootmobiel motor heeft twee belangrijke componenten, namelijk de elektromotor en de accu, die de stroom levert aan de scootmobiel motor. Het gaat om een 24 volt gelijkstroom motor, die bestuurd wordt door een Rhino controller.

Een scootmobiel motor is waterafstotend. U kunt prima door plassen water rijden. Als uw scootmobiel motor echter helemaal onder water komt te staan, kan er water binnendringen en bestaat er grote kans dat de scootmobiel motor uitvalt of defect raakt.

De frequentie waarmee u rijdt, de wegen die u inslaat, de weersomstandigheden waarin u rijdt en de hellingen die u opgaat tellen uiteraard mee in de belasting van de scootmobiel motor. Het rijden over bos-, zand- en grindpaden en door weilanden of sportvelden vergt meer, maar kan de krachtige scootmobiel motor prima aan. Laat u vooral niet tegenhouden de ritjes te maken die u leuk vindt, want u krijgt bij de aanschaf van een scootmobiel natuurlijk garantie.

Garantie scootmobiel motor

Op alle Quingo modellen heeft u 3 jaar garantie op de scootmobiel, inclusief de scootmobiel motor. Op het model Compact heeft u 1 jaar garantie. Op de accu’s heeft u een half jaar fabrieksgarantie. Bij aanschaf van een scootmobiel ontvangt u tevens een formulier waarin u kunt vinden hoe u de accu kunt opladen en wanneer u dat het beste kunt doen.

De scootmobiel dient minimaal eens per 12 maanden een onderhoudsbeurt te ondergaan. Wanneer u er intensief mee rijdt is het aan te raden twee onderhoudsbeurten per jaar aan te houden.

Belangrijk: wanneer er geen jaarlijkse onderhoudsbeurt plaatsvindt vervalt de garantie.

Reparatie scootmobiel motor

Komt het onverhoopt voor dat u naast de onderhoudsbeurt de scootmobiel motor moet laten nakijken, omdat één of meerdere scootmobiel onderdelen aan vervanging toe zijn? Neem dan contact op via: Quingo scootmobiel contact. Of ga naar de website van de scootmobielspecialist. U hoeft niet zelf te gaan sleutelen met het risico dat u de garantie verliest. Quingo of de Scootmobielspecialist stuurt een gespecialiseerde monteur naar uw huis. Ideaal toch!